Een goed idee is een bedrijf waard

IDEA maakt van ideeën bedrijven. Dat kan alleen als er een bedrijfseconomisch rendement gemaakt kan worden. In de idee fase is dat nog niet altijd helder. Sterker nog, bij duurzame energie duurt het soms jaren voordat een bedrijfseconomisch rendement gemaakt kan worden.  Dit heeft niet alleen met het product te maken. De markt is ook in ontwikkeling.

Pioniers in de windindustrie weten hier alles van. Beginnend met een windturbine op een autodynamo achter de boerderij. Dit eerste werk is de start geweest van een miljarden industrie en dat binnen 20 jaar tijd. Dit alles met een product waar in het begin, eigenlijk geen vraag naar was. De mogelijkheden en het enthousiasme hebben echter de vraag gecreëerd. Dit vraagt om een lang uithoudingsvermogen en de bereidheid tegenslagen te overwinnen. In de laatste jaren wordt er aan steeds meer ideeën gewerkt.Dit varieert van biomassa producten als bio brandstoffen, synthese gas gas en plastics,tot getijde turbines en golf energie of energie neutrale woningen.

IDEA is opgezet als een samenwerking tussen partners die al jaren in dit werk actief zijn, en open staan voor nieuwe ideeën en producten. Ze hebben ervaring met het lange traject van ideeën tot product. De Hogeschool Inholland is een van die partners. (zie partners in IDEA) Bent u geïnteresseerd dan kunnen wij u helpen. Niet alleen door een advies op ons kantoor in de C-vleugel van Inholland in Alkmaar, maar juist met ons grote netwerk en ervaring en doorzettingsvermogen.

First-new-factory-1981-781x1030

Advertisement
%d bloggers like this: