Campus Hoes

logonh

Hoes staat voor hybrid offgrid-energy-systems.

De campus wordt uitgevoerd met Hogeschool Inholland, en de Hogeschool Leeuwarden samen met de bedrijven van 130 Renewables. Het doel is om kennis op te bouwen rondom het electriciteitsnet vanScreen Shot 2015-10-13 at 14.18.31 de toekomst. Hierin zullen duurzame energie systemen hun energie variabel aanbieden and zal er energie opslag in o.a. batterijen een belangrijke component zijn. Docenten en studenten gaan samen met de bedrijven aan de slag om dit in kaart te brengen.  Aan de kop van de afsluitdijk aan de kant van Den Oever wordt een klein net gebouwd waarin een getijde turbine een windturbine, zonne-panelen een batterij systeem en een backup diesel aan elkaar gekoppeld en via een back to back converter aan het net gekoppeld. Hierdoor ontstaat een prachtige test locatie.

Ook wordt onderzocht in hoeverre de campus van beide Hogescholen geheel van duurzame energie kunnen worden voorzien.

Hieronder is de presentatie te downloaden.

Download presentatie

Advertisement

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: